Keso- och majsplättar

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

Hittade på coop:s hemsida. 4-åringen åt massor och de 15 plättarna räckte bara till henne och mig. 4 portioner om det är som tillbehör, annars räcker det bara till 2.

Ingredienser

  • ½ burk majskorn (á 340g)
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g keso
  • 1-2 krm salt
  • 2 msk flytande margarin eller smör
  • Instruktioner

    1. Mosa majskornen med en gaffel eller kör dem i mixer eller matberedare till en jämn puré. Vispa äggen lätt och vispa ner mjölet. Blanda i majspuré, Keso och salt.
    2. Bryn lite matfett i en plättlagg eller stekpanna och stek plättar på medelvärme ca 2 min på varje sida. Beräkna ca 1msk per plätt.
    3. Servera plättarna nystekta, med t.ex. en krispig grön sallad och knäckebröd

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hnord 17 september 2009

    Goda. Min man och jag tyckte mycket om den, men barnen var inte lika förtjusta. Konstigt, det har ju mild och god smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben