Hittade på coop:s hemsida. 4-åringen åt massor och de 15 plättarna räckte bara till henne och mig. 4 portioner om det är som tillbehör, annars räcker det bara till 2.
Ingredienser
½ burk majskorn (á 340g)
3 ägg
1 dl vetemjöl
125 g keso
1-2 krm salt
2 msk flytande margarin eller smör
Instruktioner
- Mosa majskornen med en gaffel eller kör dem i mixer eller matberedare till en jämn puré. Vispa äggen lätt och vispa ner mjölet. Blanda i majspuré, Keso och salt.
- Bryn lite matfett i en plättlagg eller stekpanna och stek plättar på medelvärme ca 2 min på varje sida. Beräkna ca 1msk per plätt.
- Servera plättarna nystekta, med t.ex. en krispig grön sallad och knäckebröd
Liknande recept
Kommentarer (1)
Goda. Min man och jag tyckte mycket om den, men barnen var inte lika förtjusta. Konstigt, det har ju mild och god smak.