Majsplättar med ris

Serverar: 4 portioner

God lunch eller kvällsrätt, som även kan serveras som tillbehör till kötträtter. Majsplättar är också en bra bufférätt. Servera med kokt ris och sweet chili-sås.

Ingredienser

  • 2 tsk jäst
  • 6 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl majskorn
  • 4 tsk neutral olja
  • 1 msk finskuren gräslök
  • Till servering
  • 4 portioner kokt ris
  • Sweet chili-sås
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i lite mjölk och vispa sedan ihop det med resten av mjölken, mjöl, salt och socker. Låt jäsa ca 30 minuter.
    2. Låt majskornen rinna av väl. Skär gräslöken smått och vispa upp äggen i en skål. Blanda de uppvispade äggen, de väl avrunna majskornen och margarinet/oljan i smeten. Rör ner gräslöken.
    3. Stek plättarna i en plättlagg. Servera med kokt ris och sweet chili-sås.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben