God lunch eller kvällsrätt, som även kan serveras som tillbehör till kötträtter. Majsplättar är också en bra bufférätt. Servera med kokt ris och sweet chili-sås.
Ingredienser
2 tsk jäst
6 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk strösocker
3 ägg
2 dl majskorn
4 tsk neutral olja
1 msk finskuren gräslök
Till servering
4 portioner kokt ris
Sweet chili-sås
Instruktioner
- Lös upp jästen i lite mjölk och vispa sedan ihop det med resten av mjölken, mjöl, salt och socker. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Låt majskornen rinna av väl. Skär gräslöken smått och vispa upp äggen i en skål. Blanda de uppvispade äggen, de väl avrunna majskornen och margarinet/oljan i smeten. Rör ner gräslöken.
- Stek plättarna i en plättlagg. Servera med kokt ris och sweet chili-sås.
Liknande recept
Kommentarer (0)