Smala majsplättar

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb, god och nyttig variant av plättar till de som diggar majs. Även perfekta att ha som mellanmål och matlåda.

Ingredienser

  • 2 burkar majskorn (à 340 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 140 g bacon (1 paket)
  • Instruktioner

    1. Häll bort vätskan från majsen och börja med att mixa en burk i matberedaren tillsammans med vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sedan äggen och den andra majsburken. Kör till en jämn smet tills kornen inte syns
    2. Knaperstek baconen i en torr stekpanna (inget smör). Låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
    3. Använd en matsked smet till plättarna och stek på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. Det går fort att steka.
    4. Servera plättarna med bacon och sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben