Majsplättar med gräddfil

Serverar: 4 portioner

Ost och majs förhöjer smaken på plättarna. Variera gärna skinkan med rökt lax.

Ingredienser

  • 1½ dl majsmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1½ dl riven cheddarost
  • 3 dl majskorn
  • 2 msk rapsolja
  • Smör
  • Servering
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt ägg, gräddfil, ost, majs och rapsolja. Rör till en jämn smet. Låt smeten svälla en stund.
    2. Stek plättar i lite smör i plättlagg eller stekpanna ca 2 minuter per sida.
    3. Servera plättarna med skinka, gräddfil och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben