Persilja ger fin färg och majsen ser läckert ut i plättarna. Kotlettbacon är en rätt ny variant, med mindre fett än vanlig bacon. Bräckt skinka eller kassler är också gottt till plättarna.
Ingredienser
3 ägg
1 dl matlagningsyoghurt
7 dl mjölk, standard eller gammaldags
270 g vetemjöl
1½ tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
2 dl persilja, finhackad
200 g majskorn
2 msk smör
Tillbehör
Stekt kotlettbacon
Tomater
Grönsallad
Instruktioner
Vispa upp äggen med yoghurten. Tillsätt mjölk och mjöl växelvis.
Vispa smeten slät. Tillsätt salt, peppar, persilja och väl avrunna majskorn.
Hetta upp en plättlagg. Lägg i smör och häll i smet. Se till att majskornen kommer med, de sjunker lätt till botten i bunken.
Lägg upp plättarna i högar på ett fat som hålls varmt över en kastrull med sjudande vatten.
Stek baconskivorna och eventuellt tomathalvor.
Servera tillsammans med en grönsallad.