Majsplättar med feta- och kesoröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Frasiga majsplättar med chili och koriander som kräver en liten arbetsinsats.

Ingredienser

  • ½ chilifrukt
  • ½ kruka koriander
  • 4 ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 340 g majs
  • 250 g keso
  • 100 g fetaost
  • Instruktioner

    Dela, kärna ur och finhacka chilifrukt. Finhacka koriander. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen i mjölkblandningen. Tillsätt chilifrukten och koriander. Häll i majsen, sköljd och avrunnen. Stek plättarna i smör, 3-4 min på varje sida. Blanda ihop keso och smulad fetaost. Servera plättarna med röran och en spenatsallad med tomat och trimlad rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Liea 22 mars 2009

    Hittade detta i Buffé och testade här om dagen. Det blev gott men tyckte att de blev lite väl söta för min smak med all majs. Hade smet över dagen efter och testade att riva i lite rå potatis, blev godare då =) Funderar på att testa någon annan variant med kanske linser eller bönor istället för majs nästa gång...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben