Majsplättar med koriander och habanerosås

Serverar: 4 portioner

Goda plättar med lite hetta.

Ingredienser

  • 4 dl majskorn
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Salt
  • ½ kruka färsk koriander
  • 2 dl gräddfil
  • ½ tsk tabasco med chipotlesmak (Ta mer om du vill ha mer hetta)
  • Servering
  • Matig grönsallad
  • Instruktioner

    1. Mixa 3 dl majskorn, ägg, mjöl, mjölk, salt och koriander. Rör ihop smeten med 1 dl majskorn.
    2. Häll smeten i plättlägg eller skeda upp i het stekpanna. Stek ett par minuter på varje sida.
    3. Rör ihop gräddfil med tabasco. Servera plättarna med en matig grönsallad och gräddfilssåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben