Key lime pie

Serverar: 6-8 portioner

Limegelén på den här pajen höjer smaken lite extra.

Ingredienser

  • 100 g digestivekex
  • 50 g smör
  • 397 g kondenserad mjölk, (1 burk)
  • 4 äggulor
  • 3 lime
  • Limegelé
  • 1 ½ gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ msk strösocker
  • 2 msk pressad lime
  • Garnering
  • Finstrimlat limeskal
  • Tillbehör
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Gelé: Lägg gelatinbladen ikallt avtten i 5 minuter. Koka upp vatten och socker och koka tills sockret lösts upp. Sila i limesaften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Häll lagen i en form, ca 6*10 cm, täck invändigt med plastfolie. Ställ i lylen för att stelna i ca 2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut smulorna i en fyrkantig form ca 15*15 cm. Förgrädda i ugnen ca 5 minuter och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
    3. Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av 2 lime och pressa saften ur alla 3. Mät upp saften till 1 dl. Blanda ner limeskal och saft i smeten. Häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna. Skär kakan i rutor och garnera med limegelé i tärningar och finstrimlat limeskal. Servera vispad grädde till.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben