Key lime pie

Serverar: 8-10 portioner

Receptet kommer från burken med kondenserad mjölk. Har ej provat, måste till Ica och inhandla kondenserad mjölk, bild kommer när jag har testat. Misstänker skarpt att den är väldans god.

Ingredienser

  • 300 g digestivekex
  • 100 g flytande margarin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 4 äggulor
  • 1 dl färskpressad limejuice
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Blanda kex, margarin, socker och kanel i en mixer och kör till en smulig massa. Tryck ut degen även upp mot kanterna i en form med löstagbar kant och grädda 5 min. Låt svalna. Rör i hop (vispa ej) den kondenserade mjölken med äggulorna och limejuicen och häll smeten i pajskalet.
    2. Låt stå i kylen minst 4 timmar (bäst om den får stå över natten). Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7

    Kommentarer (2)

    Okänd 9 juni 2008

    låter väldans mumisgt^^ måste testas nu när jag är inne i en kondenseradmjölk upptäcksresa :P ... har du testat den än? och är det nåt specielt då som man ska tänka på?

    NewDown 8 oktober 2008

    köper kondenserad mjölk rätt ofta oh bakar denna paj (receptet på burken). Jag kan garantera att den är supergod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben