Key Lime Pie

Serverar: 6-8 portioner

Enligt Barbro Lönnegren - 100 läckra pajer så serveras den här pajen överallt på den sydligaste spetsen av Florida. Den är otroligt god tycker jag.

Ingredienser

  • Pajskal
  • ca 20 st (300 g) smulade digistivekex
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 5 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1 burk (400 g) kondenserad mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5-0,75 dl pressad lime (ca 2 st)
  • 1 msk rivet limeskal
  • Instruktioner

    1. Smula kexen i matberedare. Blanda dem med socker, kanel och smält smör. Tryck ut smulorna i botten och runt kanten på en pajform, gärna med löstagbar kant.
    2. Ställ formen i kylen i ca 30 minuter eller i frysen ca 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader
    3. Vispa samman äggulor med kondenserad mjölk eller en blandning av 2 dl kesella och 2 dl crème fraiche, och socker.
    4. Rör i limesaft och rivet skal. Tillsätt 2 hårt vispade äggvitor.
    5. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt pajen kallna.
    6. Frys pajen i 3-4 timmar. Ta fram pajen 15-20 minuter innan den ska serveras. Garnera med limeskivor och spritsa grädde runt kanten.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben