Key Lime Pie med knäckebrödsskal

Serverar: 6 portioner

En härlig frisk och fräsch pie med smak av lime, samt har en härligt frasig kant av knäckebröd. Underbart smarrigt! Receptet kommer från boken I love knäckebröd av Art Smith.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl grovt ströbröd av valfritt fullkornsknäcke, kör fint i mixer
  • 100 g osaltat smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1,25 dl rostade mandlar, finhackade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Key lime-kräm
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 6 äggulor
  • 6 limefrukter, saft från
  • 2 msk limeskal, rivet
  • Limeskal, till dekoration
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 175º.
    2. Pajskal: Blanda alla ingredienser och tryck ut blandningen i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan kallna.
    3. Krämen: Vispa kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och limeskal över vattenbad i 8 minuter eller tills krämen tjocknat. Dra skålen från värmen och häll krämen i pajskalet. Låt pajen kallna i kylskåpet.
    4. Dekorera med limeskivor före serveringen.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben