Key lime pie mousse-tårta

Serverar: 10 portioner

Härlig tårta med fräsch och lite syrlig smak.

Ingredienser

  • 300 g krossade digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 vaniljstång
  • Key lime pie-mousse
  • 4 gelatinblad
  • 2 lime, både skal och saft
  • 1½ dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • Garnering
  • Finrivet limeskal
  • Limeskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Krossa digestivekexen i en mixer och smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med det smälta smöret och fröna från vaniljstången. Tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar kant som inuti täcks med bakplåtspapper på både botten och kanter. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt bottnen kallna helt innan du häller på moussen.
    3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp limesaft, limeskal och socker. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i lime- och sockerblandningen. Vispa grädden hårt och rör ner yoghurten. Under kraftig vispning, häll i en stråle ner lime- och sockerblandningen i gräddyoghurten.
    4. Häll moussen i formen. Frys under en natt. Ta fram tårtan och låt den stå i rumstemperatur ca 3 timmar före servering. Garnera tårtan med finrivet limeskal samt limeskivor.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben