Key orange pie

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En variant på den klassiska limepajen som vi gärna bakar när vi är sugna på något gott att fika på.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk (397 g)
  • 3 äggulor
  • 2 blodapelsiner, rivet skal
  • ¾ dl pressad saft av apelsin
  • ¼ dl pressad saft av lime
  • Garnering
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen och blanda dem med smör och socker.
    2. Tryck ut degen i bottnen och ca 3 cm upp på kanten i en avlång pajform, ca 20 x 30 cm, eller en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
    3. Rör ihop kondenserad mjöl, äggulor, skal och saft av apelsin och lime.
    4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda den mitt i ugnen ca 20 min. Låt pajen kallna. Pudra över florsocker precis före serverignen.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7
    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben