Keylime pie med fläder
Serverar:
4 portioner
Så härligt god till fikan!
Ingredienser
Pajskal
100 g smör
300 g digestivekex
1 tsk kanel
Fyllning
2 st gelatinblad
4 st äggulor
400 g kondenserad mjölk
1 dl ospädd fläderblomssaft
0,5 dl saft av lime
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret. Kör kex och smör i en mixer tills kexen är finfördelade. Tryck ut i en pajform och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa äggulorna lätt och rör samman med kondenserad mjölk och fläderblomssaft.
Smält gelatinet i limejuicen på låg värme i en kastrull. Häll ner i krämen under omrörning.
Häll blandningen i pajskalet och låt stå i kyl ca 4 timmar.
Garnera med fläderblommor.
Liknande recept
Shepards pie
45 min
4
1
Shepherd's pie
4
Fläder och limepannacotta med jordgubbstopp
4.3
3 h 20 min
4
3
Shepard´s pie
5
2 h 30 min
4
2
Banoffee pie
4.6
8-10
15
Missisippi mud pie
1 h 30 min
12
3
Shepherds Pie LCHF
4.3
40 min
4
2
Fläder och blåbärsdrink
5
1
Svartvinbärssylt med fläder
50 min
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!