Keylime pie med fläder

Serverar: 4 portioner

Så härligt god till fikan!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 g smör
  • 300 g digestivekex
  • 1 tsk kanel
  • Fyllning
  • 2 st gelatinblad
  • 4 st äggulor
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 1 dl ospädd fläderblomssaft
  • 0,5 dl saft av lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält smöret. Kör kex och smör i en mixer tills kexen är finfördelade. Tryck ut i en pajform och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa äggulorna lätt och rör samman med kondenserad mjölk och fläderblomssaft.
    4. Smält gelatinet i limejuicen på låg värme i en kastrull. Häll ner i krämen under omrörning.
    5. Häll blandningen i pajskalet och låt stå i kyl ca 4 timmar.
    6. Garnera med fläderblommor.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben