Kikärts- och röbetspannkaka

Serverar: 4 portioner

En färgglad, proteinrik och nyttig pannkaka som är både en fröjd för öga och gom! Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

  • Kikärts- och rödbetspannkaka
  • 300 g potatis
  • 600 g rödbetor
  • 300 g morötter
  • 1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja att steka i
  • Frästa gröna bönor
  • 250 g gröna bönor, t ex haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron, saften
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kikärts- och rödbetspannkaka: Riv potatisen, rödbetorna och morötterna fint. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Mixa sönder dem i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
    2. Blanda ihop rivna rotfrukter med kikärter, salt och peppar i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Tryck ut allt jämt i stekpannan och stek gyllenbrun på båda sidor.
    3. Frästa gröna bönor: Fräs de gröna bönorna i olivoljan. De ska få fint med färg. Pressa ner vitlöksklyftan och pressa över citronsaften. Krydda med salt och peppar.
    4. Servera kikärts- och rödbetspannkakan med de frästa gröna bönorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben