Kikärts- och bönsallad

Serverar: 8 portioner

Ett gott och matigt tillbehör till grillat kanske. Kikärtor och svarta eller röda bönor, blandat med soltorkade tomater och kryddade med vitlök och italienska smaker. Gott!

Ingredienser

  • 1 brk kikärtor (425 gram, avrunnen vikt 225 gram)
  • 1 brk svarta bönor eller röda (se mängd ovan) Tar du egna kokade bönor går det åt ca 3 dl
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 stora soltorkade tomater
  • 1 liten gul lök
  • Dressing
  • 2-3 msk god olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Några cm grönt från en purjolök
  • Italiensk salladskrydda eller motsvarande - typ dressingmix på påse
  • Lite pressad citron eller någon matsked vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Skölj kikärtor och bönor i lite vatten. Låt rinna av. Hacka vitlök, strimla och hacka soltorkade tomater. Löken hackas. Purjon strimlas fint.
    2. Blanda bönor, kikärtor och hacket i en skål där du redan blandat dressingen. Smaka av.
    3. Håller sig bra i kylen några dagar.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben