Masala dosa

Serverar: 4 portioner

Matiga, indiska pannkakor med kryddig fyllning och goda tillbehör. Ghee är ett klarat smör som används mycket i indisk matlagning.

Ingredienser

  • 2½ dl kikärtsmjöl, 125 g
  • ½ dl rismjöl, 40 g
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk nigellafrön
  • 6½ dl vatten
  • 3 msk ghee eller kokosolja
  • Sötpotatisfyllning
  • 2 sötpotatisar, á ca 350 g
  • 2½ dl frysta gröna ärter
  • 1 gul lök
  • 1 msk ghee eller kallpressad kokosolja
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka koriander
  • Indisk raita
  • 2 krukor mynta
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Koka sötpotatisen mjuk i vatten. Skala och skär den i bitar. Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Fräs löken i ghee eller olja i en stekpanna tillsammans med kryddor och salt. Rör om då och då tills det doftar.
    2. Tillsätt sötpotatis och ärter och stek under omrörning tills allt är genomvarmt. Mosa grönsakerna med baksidan av en träslev och strö över koriander. Ställ undan med raita och dosa tillagas.
    3. Dosa: Blanda kikärts- och rismjöl i en bunke tillsammans med salt och nigellafrön. Vispa i vattnet, lite i taget, till en smet. Låt smeten stå ca 10 minuter.
    4. Raita: Hacka myntan och blanda med yoghurt och kokos. Salta.
    5. Stek pannkakor av smeten i en stekpanna i ghee eller kokosolja på båda sidor tills de fått fin färg.
    6. Fördela fyllning på varje dosa och rulla ihop till rullar. Servera med raita och mango chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben