Kikärtsbiffar med fetaost och oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Du behöver inte vara vegetarian för att falla för de här goda biffarna!

Ingredienser

  • 2 burkar avrunna kikärtor á 400 gram
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor, grovhackade
  • Rapsolja
  • eller
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skölj kikärtorna väl och låt dem rinna av. Mixa kikärtorna med ägg, ströbröd, lök och kryddor. Blanda ner fetaost och oliver. Forma till biffar och stek gyllenbruna.
    2. Servera med pesto rosso, tomatsalsa, rostade ugns- grönsaker och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben