Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili

Serverar: 4 portioner

Saftiga vegetariska biffar med lite sting. Serveras med ris, mango chutney och naanbröd.

Ingredienser

  • 2 burkar kikärter, á 400g
  • ½ dl Fibrex
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk majsstärkelse, maizena
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 morot
  • 1 röd chili
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk curry
  • 2 msk rapsolja
  • Servering
  • Ris
  • Mango chutney
  • Naanbröd
  • Instruktioner

    1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Lägg fibrex i mjölk ca 20 minuter, för att svälla. Mixa kikärterna till en jämn massa. Blanda kikärterna med fibrexblandningen, majsstärkelse och ägg. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Skala och riv moroten fint. Skölj, dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander. Blanda morot, chili, koriander och curry i kikärtsfärsen. Stek små biffar i olja ca 3 minuter på varje sida.
    3. Servera kikärtsbiffarna med ris, mango chutney och naanbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben