Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

Serverar: 4 portioner

Smakrika biffar med sting. Aiolin är väldigt gott till, istället för lime kan du ta citron. Gör dubbelsats av biffarna och lägg i frysen. Blixtsnabb middag nästa gång!

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 blomkål
  • 1 msk olivolja
  • Ca 5 dl kokta kikärter
  • 2 ägg
  • 1 lök, finhackad
  • 1½ msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja till stekning
  • Aioli
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 1 lime, finrivet skal
  • 2 tsk pressad lime
  • 1½ dl neutral olja
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär morötterna i stavar. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blasten. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills morötter och blomkål är mjuka men fortfarande har sin spänst kvar.
    3. Mixa sönder kikärterna och blanda med ägg, lök, ingefära, vitlök, salt och cayennepeppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små platta biffar. Stek ca 2 minuter per sida.
    4. Aioli: Vispa äggulor, senap och lime hårt, gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar.
    5. Servera aiolin till biffarna och rostade grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben