Kikärtsgryta från Zambia

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hittat på DN - låter spännande.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 tomater skurna i bitar
  • 200 g spenat, hela blad, helst färska
  • 2 tsk gurkmeja
  • 4 dl kokta kikärtor (på burk eller hemkokta)
  • 2 dl kokosmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök några minuter under omrörning.
    2. Tillsätt tomater, spenat och gurkmeja, rör om. Häll av spadet från kikärtorna. Lägg dem i grytan, häll över kokosmjölken och låt koka ihop utan lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera kikärtsgrytan som tillbehör till lamm eller kyckling eller tillsammans med ris och sallad.

    Liknande recept

    3.6
    25 min
    2
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben