Kikärtsgryta med asiatisk touch

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

En lite ovanlig kombination av smaker med förvånansvärt bra resultat. Vegetarisk.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 morötter
  • 400 ml kokosmjölk (en burk)
  • 400 g krossoade tomater (en burk)
  • 400 g kokta kikärter (en burk)
  • 5 dl (två nävar) gröna bönor/haricots verts
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Vindalookrydda (indisk kryddblandning)
  • Paprikapulver
  • Matolja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Skölj och hacka paprikan. Skala och finriv morötterna. Fräs löken i en klick matolja och tillsätt paprikan och morötterna. Häll i kokosmjölken och tomatkrossen. Rör om. Tillsätt buljongtärning och tomatpuré. Blanda i kikärtor och haricots verts. Krydda efter tycke och smak. Låt puttra i ca 10 min.
    2. Servera till ris, bulgur etc.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    eiros 7 december 2009

    Jättegod gryta! Kommer säkert att göra den fler gånger. Fast eftersom jag inte hade någon grön paprika hemma fick det bli röd i stället. Dessutom hade jag i ett par klyftor vitlök.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben