Kikärtsgryta med indiska kryddor

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En enkel och mättande lunchrätt som passar bra i t ex matlådan till jobbet.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (500 g)
  • 2 burkar kikärtor (380 g)
  • 1 stort sött äpple (eller två små)
  • 2-3 tsk het curry (beroende på hur starkt man vill ha det)
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½-1 tsk koriander (ej färsk)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Lite vanligt strösocker
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja tills den fått färg. Blanda ned kryddorna och låt dem steka med lite grann. Häll sedan i de krossade tomaterna och buljongtärningen. Låt kryddorna koka in i ca 10-15 minuter. Skär äpplet i små kuber och lägg i grytan tillsammans med kikärterna. Smaka av med socker, salt och curry för rätt smakbrytning mellan salt, starkt och sött. Servera med basmatiris och eventuellt en bit grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben