Kikärtssallad med tonfisk, oliver och kapris
Serverar:
4 portioner
Avnjut gärna denna underbara sallad med ett glas svalt rosévin.
Ingredienser
1 burk kikärtor
2 burkar tonfisk i vatten
5 tomater
2 gula paprikor
2 rödlökar
1 krispsallad
1 dl kalamataoliver
0,5 dl kapris
1 dl cocktailkapris
2 msk citronolja
Instruktioner
Häll av kikärtorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.
Låt tonfisken rinna av i en sil. Skär tomater och paprika grovt. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Blanda kikärtor, tonfisk, paprika, rödlök och tomater med salladen.
Garnera med oliver och kapris. Ringla över citronolja. Servera med grovt bröd.
Liknande recept
Italiensk lammgryta med oliver och kapris.
2 h
6
Kyckling gryta m tomat och oliver
30 min
2
smörgåstårta med tonfisk och äggröra
4.6
1 d
15-20
3
Pannbiff med oliver
4
kyckling med oliver,fetaost
3.6
30 min
4
9
Lökpaj med ansjovis och oliver
4.5
1 h
4
1
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Fullkornspasta med tonfisk & citron
3.8
4
4
Smörgåstårta med tonfisk
4.5
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!