Kikärtssallad med tonfisk, oliver och kapris

Serverar: 4 portioner

Avnjut gärna denna underbara sallad med ett glas svalt rosévin.

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 5 tomater
  • 2 gula paprikor
  • 2 rödlökar
  • 1 krispsallad
  • 1 dl kalamataoliver
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl cocktailkapris
  • 2 msk citronolja
  • Instruktioner

    1. Häll av kikärtorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.
    2. Låt tonfisken rinna av i en sil. Skär tomater och paprika grovt. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
    3. Blanda kikärtor, tonfisk, paprika, rödlök och tomater med salladen.
    4. Garnera med oliver och kapris. Ringla över citronolja. Servera med grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben