Kinagryta med bogfläsk och räkor.

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En underbart god gryta!

Ingredienser

  • ½ kg fint bogfläsk
  • 2 dl sherry
  • 1 dl äkta soja
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 4-6 fina selleristjälkar
  • Ca ½ rättika
  • 1 purjolök
  • 1 brk krossade tomater, 400 g
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 höns-eller grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 brk böngroddar à 170 g
  • 2-3 brk hela champinjoner à 400 g
  • Smör
  • Örtsalt
  • 3/4-1 kg räkor, frysta med skal
  • Instruktioner

    Skär köttet i små tärningar och lägg i en skål med sherry, soja och vitlök. Täck över och ställ kallt, 1-2 timmar. Bryn sedan köttet fint i omgångar och lägg över i en gryta. Koka ur pannan med ca 5 dl vatten+ marinaden och sila över köttet. Passera över tomaterna och tillsätt buljong, strimlad selleri, rättika och purjolök och låt puttra under lock ca 25 min. Spola böngroddarna under kallt vatten och låt rinna av väl och blanda ner tillsammans med avrunna champinjoner - och sist räkorna att värma hastigt. Smaka av och servera med sötsur sås, som finns färdig på flaska, och med ris, gärna blandat med någon majsblandning - eller salta nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben