Kinesisk gryta med paprika och ananas

Serverar: 4-6 portioner

Enkelt, gott och ett bevis på att det inte behövs grädde för att det ska bli gott!

Ingredienser

  • 500 g fläskkött, t.ex. skinkstek
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 burk ananasringar 550 g
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk äkta soja (ta gärna även lite collorit-soya för att få mörk färg på grytan)
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ½ - 1 tsk ingefära
  • 2 tsk potatismjöl
  • ½ dl vatten
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Strimla köttet. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Koka upp 2 dl av ananasjuicen (från burken med ananasringar), vinäger, soja, kardemumma och ingefära i en kastrull. Lägg i löken och låt koka någon minut. Lägg i köttet och paprikan och låt grytan koka ca 10 minuter. Blanda potatismjöl och vatten. Häll redningen och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. lite colloritsoya för att få mörk färg på grytan. Skär ananasringarna i bitar och blanda ner i grytan strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben