Kinesisk kycklinglever med mandel

Serverar: 4 portioner

Tycker man om kycklinglever är det här ett måste, supergod. Jag har aldrig i sherryn men det ska vara i enligt receptet.

Ingredienser

  • 300 g kycklinglever
  • 2 msk olja
  • 2 dl skivade bambuskott
  • 3 msk flagad mandel
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 1 msk maizena
  • Marinad
  • 2 msk finskuren purjolök
  • 2 msk soya
  • 2 msk torr sherry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk fint hackad ingefära
  • 1 msk farin
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Putsa kycklinglevern och förväll 2 min, tag upp och låt rinna av.
    2. Skär purjon mycket fint. Blanda soya, sherry, ingefära, salt och farin. Lägg ner levern och marinera 1-2 timmar. Låt levern rinna av och spar marinaden.
    3. Hetta upp olja och fräs den flagade mandeln och bambuskott tills mandeln har fått gyllene färg. Tag upp.
    4. Vänd kycklinglevern i mjöl och stek den vackertbrun.
    5. Blanda marinad, buljong och maizena. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg ner levern och hetta upp rätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben