Kiwimarinerad högrev á la Anders

Serverar: 6 portioner

MatAnders föreslog detta. Jag testade och det blev bra så nu kommer det i receptform.

Ingredienser

  • 800 g högrev
  • 4-5 kiwifrukter
  • Marinad 1
  • 2 dl färdigköpt marinad efter eget tycke och preferens
  • Marinad 2
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl olja
  • Saften av 1/2 citron
  • Svartpeppar grovkrossad
  • 1/2 msk timjan
  • 3-5 msk rödvin
  • 4 krossade enbär
  • 1 tsk Hickory liquid smoke
  • 1 msk kalvfond
  • Några stänk worcestershiresås
  • Instruktioner

    1. Högreven skivas och läggs i form, täck med skivor av kiwi. Låt ligga i kyl i minst 2 dygn.
    2. Ta sen fram formen, bort med kiwiskivorna (kastas!). Sen i med köttet i marinad nr 2. Låt ligga minst ett dygn.
    3. Grilla.
    4. Servera med valfria tillbehör, god sås, klyftpotatis och en sallad blir finemang.
    5. Du blir överraskad av hur mört det blir!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    helenepe 17 februari 2011

    Är marinad 1 bara ifall man inte orkar röra ihop marinad 2?

    The_mama97mia 17 februari 2011

    oj, vilken bra fråga, nu ser jag ju själv, egentligen är ju kiwin marinad 1, nu minns jag inte hur jag gjorde. Om jag skulle testa igen så hoppa över marinad 1. Kiwin ska göra mörningen o marinad 2 som det står nu ska stå för smaksättning... Sorry!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben