Kiwimarmelad med apelsin
God marmelad på kex och rostad bröd eller som fyllning i tårtor, rulltårtor mm.
Ingredienser
Ca 1 kg kiwifrukt, 850 g fruktkött
1 apelsin
1 citron
1 kg Dansukker Syltsocker
Ev 2 cl apelsinlikör
Instruktioner
Skala kiwifrukterna tunt och skär dem i bitar.
Pressa apelsinen och citronen.
Blanda kiwin, apelsin- och citronsaften med syltsockret i en rostfri gryta.
Koka upp och låt koka i 2 minuter.
Ta kastrullen från värmen. Häll ev i apelsinlikören.
Skumma och rör i 5 minuter för att hindra att frukten flyter upp.
Fyll marmeladen på varma burkar och förvara den kallt. Förvaras i kylskåp upp till 6 månader.
Liknande recept
Apelsin Biscotti
15-20
Apelsin smoothie
1
Maränggratinerad apelsin
4
Apelsin och morotsmarmelade
5
1 h
3-4
Ugnsbakad vardagslyxlax med apelsin
4
Nötbågar med apelsin
5
20
2
Kotletter i apelsin och anissås
15 min
4
Julkaka med choklad och apelsin
2.5
Saffranslängd med apelsin
2
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!