Kiwimarmelad med apelsin

God marmelad på kex och rostad bröd eller som fyllning i tårtor, rulltårtor mm.

Ingredienser

  • Ca 1 kg kiwifrukt, 850 g fruktkött
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 kg Dansukker Syltsocker
  • Ev 2 cl apelsinlikör
  • Instruktioner

    1. Skala kiwifrukterna tunt och skär dem i bitar.
    2. Pressa apelsinen och citronen.
    3. Blanda kiwin, apelsin- och citronsaften med syltsockret i en rostfri gryta.
    4. Koka upp och låt koka i 2 minuter.
    5. Ta kastrullen från värmen. Häll ev i apelsinlikören.
    6. Skumma och rör i 5 minuter för att hindra att frukten flyter upp.
    7. Fyll marmeladen på varma burkar och förvara den kallt. Förvaras i kylskåp upp till 6 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben