Kladdiga chokladmuffins med banan och jordnötter

Serverar: 15 portioner

Tid: 50 minuter

En chokladälskares dröm. Vuxet mäktig chokladsmak som blir bättre efter en dag eller till och med två! Lite många moment när man bakar men enkelt ändå. Låt dem absolut svalna helt och låt dem gärna stå över natten så de sätter sig.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 300 g mörk choklad (50-60 %kakaohalt)
  • 280 g (2,8 dl) råsocker
  • 4 msk mjölk
  • 4 ägg
  • 200 g (3,3 dl) vetemjöl
  • 2 bananer skurna i bitar
  • 1 burk (240 g) crunchy jordnötssmör
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Ställ ut 15 stora muffinsformar, alternativt smörj och bröa en muffinsplåt. Bryt chokladen i småbitar och smält över vattenbad. Tänk på att choklad med väldigt hög halt kakaohalt ger smuligare muffins! Tillsätt smör och socker i den smälta chokladen och smält detta på svag värme under ständig omrörning. Låt svalna något, sikta sedan ned mjölet och vispa ned äggen, ett i taget. Rör sedan ned jordnötssmöret och lägg ned bananbitarna. Blanda försiktigt. Häll sedan den tröga smeten i formarna, nästan ända upp till kanten.
    2. Grädda cirka 25 minuter. Känn med sticka efter cirka 20 minuter för att försäkra dig om att de är färdiga.
    3. Låt svalna helt. Servera med en gräddklick ovanpå eller njut naturell.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben