Kryddig kycklinggryta med banan och jordnötter

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Hittade den här grytan på nån "nybliven förälder"-site när jag var hemma mammaledig. Det söta i banan och kokos och det salta i jordnötterna smakar fantastiskt med alla kryddor! Prova dig gärna fram till andra tillbehör! :D

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, á 200-250 gram
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 burkar crème fraiche
  • ½ purjolök
  • 1½ tsk chilipeppar
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk soya
  • 3 msk sweet chili
  • 2 msk mango chutney
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Instruktioner

    1. Tärna kyckling och skär paprika och purjolök i strimlor eller som du vill ha dem Fräs kyckling och grönsaker tills kycklingen fått lite färg, ca 5 minuter. Tillsätt kryddor, soya, sweet chili, mango chutney och tomatpuré och låt det puttra en stund, c:a 10 minuter. Tillsätt crème fraiche och låt det koka ihop, c:a 10 minuter.
    2. Var noga när du mäter kryddorna, så det inte blir för hett!
    3. Servera grytan med ris och tillbehör; tomat, gurka, ananas, kokosflingor, jordnötter blue dragon hackad röd chili, eller banan.
    4. Lägg upp tillbehören i skålar så var och en tar det man vill ha. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben