Kladdkaka i långpanna

Serverar: 25-30 portioner

Något som jag gör när jag ska bjuda på jobbet! Alla älskar den på jobbet, ingen kan motstå den!!

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 12 dl socker
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 4 krm salt
  • 3 dl kakao
  • 6 dl mjöl
  • 400 g smält smör el. margarin
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda sedan i övriga ingredienser. Häll ned smeten i väl smord långpanna (30x40cm) och grädda i 175grader ca 35min. Skär sedan kakan i 25-30 bitar. Servera med en klick grädde med hackad daim i.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (7)

    70ann08 3 juli 2008

    Så bra! Arbetar som lärare och det händer ju att vi har anledning att fira i klassen, t ex om vi nått ett mål eller avslutat ett långt och intressant tema. Då går det ju lätt att svänga ihop en sån här stor kaka och servera! Tusen tack för det Ida87!

    Mallin 1 december 2008

    Testade denna i helgen när jag skulle ha stor fest. Blev jättebra! Smidigt att få så många bitar på en gång o slippa baka flera fånger.

    dilba2 4 januari 2009

    Helt klart den godast kladdkaka jag har ätit! Jag frys in kakan när den var nybakt och tinade den i rumstemperatur, den var lika kladdig och god efter ett frysbesök. :-) Tack!

    dilba2 4 januari 2009

    Men gud så mycket skrivfel! :-o ;-) Jag gör om... Helt klart den godaste kladdkaka jag har ätit! Jag frös in kakan när den var nybakt och tinade den i rumstemperatur, den var lika kladdig och god efter ett frysbesök. :-) Tack!

    Misan1959 18 juni 2009

    Otroligt god kaka, perfekt i konsistensen, gjorde succé på studentbuffén, snabb och lätt att röra ihop oxå ett stort plus! Misan

    pingu 10 augusti 2009

    Suveränt god! Gästerna jublade och ville ha receptet på stört:) Så smidig att baka i förväg och frysa in. Tack för ett kanonrecept!

    Countrygirl 16 oktober 2009

    Rörde i en påse små marshmellows innan den åkte in i ugnen. Blev kanongott! Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben