Kladdkaka med after eight

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god kladdkaka med mintsmak av after eight.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4½ dl socker
  • 2 rågade tsk vaniljsocker
  • 6 msk kakao
  • 1½ krm salt
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 150 gr smält smör
  • After eight
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret i smeten.
    2. Häll smeten i formen och bryt after egiht i bitar och tryck ner dem i smeten. Sätt kakan längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska vara kletig. Låt svalna gärna över natten i kylskåpet.
    3. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    TaMaAa 2 januari 2010

    Oj så gott det blev. Alla kalasgäster tyckte om den.

    sannakroger 18 april 2012

    Jättegod kaka! Alla som smakade tyckte om den! Enligt min smak blev den lite för kletig men så hade jag den inte i kylen över natten heller. Men nästa gång ska jag nog låta den stå inne lite längre i ugnen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben