Kladdkaka med choklad och hasselnöt

Serverar: 1 portioner

Med ett knaprigt nöttäcke blir den alldagliga chokladkakan plötsligt en lyxig tårta.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1½ dl Nutella eller hasselnötsmassa
  • Topping
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl skalade och rostade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, sikta och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
    4. Häll smeten i formen. Klicka hasselnötsmassan över kakan och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
    5. Smält chokladen försikitgt över vattenbad. Hacka nötterna grovt och rör ner dem i chokladen. Bred toppingen över kakan och låt stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anettejsson 14 februari 2014

    Ska testa denna i kväll på alla hjärtansdag Verkar jättemumsig Men byter ut lite mjöl mot malda hasselnötter

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben