Kladdkaka med mintchoklad After Eight

Serverar: 10-12 portioner

Recept på kladdkaka med mintsmak av After Eight mintchoklad. En god kladdig chokladkaka med smak av mint. Sjävlklart kan du ta annan mintchoklad eller några droppar pepparmyntsolja. Kan serveras med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem).

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 100 g choklad (60 %)
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 after eight mintkakor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader.
    2. Vispa ägg och socker luftigt.
    3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, smält i mikron eller över vattenbad till 45 grader. Tillsätt smöret och mintchokladen i chokladen och rör så att det smälter ihop.
    4. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och rör till en jämn smet. Tillsätt chokladblandningen till äggsmeten och blanda allt.
    5. Fyll upp i en form med avtagbar kant och baka i ugnen i cirka 10 minuter.
    6. Låt kakan svalna och sätt sedan i kylen att kallna. Godast blir den nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben