Kladdkaksmuffins med macadamianötter

Serverar: 12 portioner

En oprövad muffins av mig, men eftersom jag gillar att baka muffins så står dom först i kö för att testas.

Ingredienser

  • 175 g smält smör
  • 100 g smält Marabou mjölkchoklad
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl finhackade macadamianötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Allting rörs ihop till en jämn smet i den ordningen som ingredienserna står i.
    3. Klicka ut i folieformar (de blir bäst i folieformar) så det täcker ungefär 2/3 av formen. De jäser inte särskilt mycket.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Tiden kan variera så känn efter med en sticka efter 10 minuter. De skall vara kladdiga men inte för kladdiga.
    5. De kan sjunka ihop efter att man tar ut dem men det gör inget, blir bara en bra plats att ha lite vispgrädde på. Förvaras med fördel i kylskåp.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    10
    6
    4.5
    10 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben