Kladdmuffins - LCHF

Serverar: 10-12 portioner

Gott-Gotti-Gott-Gott

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 100 g riktigt smör
  • 0,5 krm äkta vanilj (ren)
  • 0,5 dl grädde
  • 100g mörk choklad (högprocentig)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Vispa äggen, så fluffigt det går.
    2. Smält smöret och bryt ner chokladen i, rör tills chokladen smält.
    3. Vispa ner grädden i äggsmeten och vaniljen, tillsätt chokladsmeten och vispa tills det blandas ordentligt. Häll upp i muffinsformar ca:12 st, fyll till hälften (aluminium) och grädda 6-8 min.
    4. Låt svalna kallt, gärna ett par timmar, vill man stoppa dom i frysen går det alldeles utmärkt och är en perfekt kaka att ta med när man ska åka nånstans.
    5. Servera gärna med en stor klick grädde och hallon.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (3)

    lena4 6 maj 2012

    Jättegoda. Blev mycket uppskattade som efterrätt med hallon o grädde. Fem i betyg.

    Kica 12 juni 2012

    Nån som gjort en uträkning på hur mycket kolhydrater det är per muffins ? (Låter jättegott! Men blir osäker på chokladen)

    a-lie 5 februari 2013

    Jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben