Kladdmuffins med vaniljtopp

Choklad, vanilj och jordgubbar ger dig en smarrig muffins, ät och njut!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl (90 g)
  • ½ dl kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Fyllning och dekor
  • 1 burk kesella vanilj, 250 g (eller vaniljkräm)
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret.
    2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna tredubbla formar, det gör bakelserna lite stabilare.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knappt 15 minuter. Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.
    4. Toppa varje bakelse med en klick kesella vanilj eller vaniljkräm och skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben