Klar svampsoppa med färska grönsaker

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Svampbuljong
  • 1 l blandsvamp (behöver inte vara av bästa kvalité)
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 msk smör
  • Soppa
  • 5 dl svampbuljong
  • 4-6 minimorötter
  • 12 smålökar
  • 1 dl små ärter
  • 6 mandelpotatisar
  • 500 g blandsvamp
  • 8 sockerärter
  • Salt och peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Börja med buljongen. Skala och finhacka löken och fräs den i en kastrull med hälften av smöret. Tillsätt vinet och koka nästan torrt.
    2. 2. Tillsätt resten av smöret, dela svampen till buljongen och fräs den ordentligt. Fyll på med 1 l vatten och koka upp. Låt sjuda ca 30 minuter. Var noga med att skumma hela tiden.
    3. 3. Sila av buljongen i en skål och kasta svampen. (Vill du vara extra noga så kan du sila buljongen genom kaffefilter eller en extra finmaskig silduk). Skulle buljongen kännas för svag i smaken så koka ner den.
    4. 4. Blanchera alla grönsaker till soppan var för sig i lättsaltat vatten. Putsa och rensa svampen, stek den.
    5. 5. Skala och koka potatisen en aning al dente så att den inte faller sönder, dela den på mitten. Fräs alla grönsaker och potatisen i smör. Salta och peppra
    6. 6. Koka upp svampbuljongen och smaka av med salt och peppar. Fördela grönsaker och potatis på tallrikarna. Häll över kokande svampbuljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben