Klaras pumpapaj

Serverar: 8-10 portioner

Denna klassiska amerikanska pumpapaj är ljuvlig som dessert eller som fika på stora kalas.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl + 3 msk till fyllningen
  • 1 dl skalad mandel
  • 100 g kallt och tärnat margarin + margarin till formen
  • 3 vispade ägg
  • 5 dl kokt, mosad pumpa
  • 2 ½ dl råsocker
  • 1 msk mald kanel
  • ½ tsk riven muskot
  • 2 ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl och mandel i en mixer eller matberedare. Mixa ner 1 tärning margarin åt gången tills allt är väl blandat till en smulig deg. Mixa ner 2-3 msk kallt vatten tills degen håller ihop. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda ihop, slå in i plastfolie och ställ 30 minuter i kylen.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en låg pajform med avtagbar botten, ca 24 cm i diameter, med margarin. Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper och klä formen. Nagga degen med en gaffel, lägg i ett bakplåtspapper och fyll med ris eller torkade bönor. Grädda cirka 15 minuter, ta ur papper och bönor och grädda ytterligare cirka 5 minuter tills gyllene.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och pumpa i en skål och rör ner mjöl, socker och kryddor till en väl blandad smet. Blanda ner mjölken och häll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen cirka 50 minuter tills gyllene. Stäng av värmen och låt pajen vila i ugnen cirka en timma tills den är fast. Låt svalna på galler före servering.

    Liknande recept

    1.5
    2 h 20 min
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben