Klas Cevapcici

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Kanongott. Kan ätas med pitabröd, eller med ris eller bulgur. Sallad, gurka, tomat, lök är gott till. Jag brukar blanda en sås på ajvar relish och gräddfil att ha till.

Ingredienser

  • Ca 500 g nötfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 dl vatten eller mjölk
  • 1 ägg
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • Vitlök efter eget tycke
  • Salt
  • Peppar
  • Spiskummin
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn och vatten, låt svälla en stund. Lägg paprika, lök och vitlök i en matberedare och kör en stund så det blir finfördelat.
    2. Blanda grynmassan med nötfärsen, ägg, paprika och lökblandningen. Blanda väl.
    3. Forma korvar och stek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben