Klassisk älgstek

Serverar: 4 portioner

Det behövs inte 40 olika kryddor för att tilllaga en god älgstek.

Ingredienser

  • Smör eller olja till stekning
  • 1 kg älgstek av innanlår eller ytterlår
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 förpackning italiensk salladspulver
  • 1 1/2 tsk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runtom. Krydda med salt och peppar. Ta upp steken och vira in den i smörpapper och stickin en ungstermometer i den tjockaste delen. Lägg steken på en plåt och undstek den till temperaturen håller 70-75 grader i 100 graders värme i ca 2-3 timmar. Låt steken svalna lite och skär upp i centimeterstjocka skivor.
    2. Sås Häll grädden i en kastrull. vispa ihop mjölet och vattnet och tillsätt salladsdressingspulvret under omrörning. Tillsätt soja. Låt såsen koka 3-5 min och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cher0 22 juli 2014

    Jättegod stek =)Görs nog fler ggr..om man kommer över mer älgkött förstås. Frysdisken på ica kan ha kvar ibl. Håller fullständigt med dej. Det ska inte behövas en 17 olika ingredienser för att få till en god maträtt. Ratar själv såna recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben