Klassisk älgstek

Serverar: 4 portioner

Fin bjudmat när man väntar besök Serveras helst till potatisgratäng och tex kokta grönsaker som ätor och morötter.

Ingredienser

  • 1 älgstek
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 msk bong kalvfond
  • En skvätt vatten
  • Lite mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Bryn steken i stekpanna. Skiva vitlöken och låt den bryna med på slutet. Salta och peppra. Klyfta den gula löken och lägg i , slå på vatten och kalvfond. Låt sedan steken försiktigt koka tills den är mör. Späd med mera vatten om det skulle behövas.
    2. Skär steken i tunna skivor, sila av skyn och red med mjölk. Späd med grädde till en god sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben