Klassisk plommonkaka
Serverar:
6 portioner
Tid:
45 minuter
En god och smarrig dessert.
Ingredienser
1 kg plommon
150 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 ägg
2 msk socker
1 dl socker
30 g flagad mandel
1 ½ dl matlagninggrädde
½ dl gelé, aprikos eller rönnbär
1 msk florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 225º.
Skär smöret i tärningar. Blanda snabbt ihop smör, vetemjöl, 1 äggula (spara vitan) och 2 msk socker till en deg.
Kavla ut degen och klä en pajform med avtagbar botten.
Skär plommonen i halvor och ta bort kärnorna. Skär plommonen i lite mindre klyftor.
Lägg plommonen i pajskalet. Strö flagad mandel och 1 dl socker över.
Vispa samman 1 ägg och den överblivna äggvitan med matlagningsgrädden.
Häll detta över plommonen och grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och lossa kakan från formens kant.
Smält gelén i en kastrull och pensla över pajen. Pudra florsocker över.
Servera med vaniljsås eller vispad grädde.
Liknande recept
Plommonkaka med portvin och valnötter
4.5
15
1
Plommonkaka à la Nettan
4.8
8-10
13
Kavring klassisk
5
6
9
Plommonkaka med nötter o konjak
5
Tagliatelle al Ragù Classico - Tagliatelle med en klassisk köttfärssås
1 h 15 min
4
klassisk rosa prinsesstårta
1 h
10-12
Klassisk gravlax med mersmak
2 d
12-14
Klassisk torsksufflé
4
Underbar plommonkaka
1 h 20 min
6-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!