klassisk risgryngröt i ugn

Ska helst göras dan innan då den bara blir godare om den får stå och "dra"lite

Ingredienser

  • 5 dl grötris
  • 1 liter vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker eller 1 delad vaniljstång
  • 2 liter gammaldagsmjölk knappt
  • 1 kanelstång
  • en giftasmandel!(en skållad sötmandel ... )
  • Grädde efter tycke och smak
  • Instruktioner

    blanda ihop vatten ris salt och låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 min. sätt ugnen på 100 grader. Häll i nästan all mjölk (18 dl) och i med kanelstång tillsätt oxå vaniljsockret och giftasmandeln. Rör om ställ in kastrullen i ugnen och "baka" gröten i drygt 1 tim smaka av gröten med 2 msk riktigt smör och lite socker efter smak.. låt svalna innan du ställer in i kylskåpet. Njut på julafton med kanel socker och helst röd mjölk!!!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben