Knådfria bröd

Alla kan baka... när som helst och var som helst.

Ingredienser

  • Ca 6 ½ dl vetemjöl
  • 3 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl solroskärnor
  • 1 msk linfrö
  • 1 msk sesamfrö
  • Pensling och garnering
  • Uppvispat ägg
  • Solroskärnor
  • Linfrö
  • Sesamfrö
  • Instruktioner

    1. På kvällen: Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan mjöl, salt, och frön. Rör tills allt blandas ordentligt (ej i maskin.) Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Ställ sedan in i kylen för att jäsa över natten, övertäckt med en bakduk eller plastfolie.
    2. På morgonen: Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Forma en limpa och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck med en handduk och låt jäsa ungefär 60 minuter.
    3. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön.
    4. Sätt ugnen på 250° i god tid innan brödet jäst klart. Grädda i nedre delen av ugnen i 250° i 10 min. Sänk värmen till 175°och grädda ytterligare 20 minuter. Ta ut brödet, vänd det ur formen och låt svalna på ett galler.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    2
    2
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (3)

    comeonbumblebee 9 januari 2013

    Hejsan! Jag skulle gärna vilja prova baka brödet! Det ser gott ut! 3 g jäst? Ska det vara torrjäst då?

    Magdolna 15 januari 2013

    Färsk jäst... Lycka till!

    Receptglad 30 oktober 2015

    Gillar detta bröd! SÅ lätt att baka utan att kånka fram köksmaskinen. Blandar ofta i LITE russin,tranbär eller aprikoser också. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben