Knäcke med lax och gurka

Buffé nr 11 2008, sid 18

Ingredienser

  • 300 g tunt, krispigt knäckebröd
  • 200 g Philadelphiaost el liknande
  • 500 g kallrökt lax i skivor
  • 1 liten gurka
  • 2 citroner, juice + finrivet skal
  • 1 msk socker
  • 1 dl hackad dill
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hyvla gurkan på längden i tunna, fina strimlor med en potatisskalare. Ta inte med kärnorna.
    2. Blanda med citronjuice och -skal, socker, dill och 2 krm salt. Låt gärna stå en stund i kylen så att smakerna hinner utvecklas.
    3. Bryt knäckebrödet i 30 bitar. Bre färskost på knäckebitarna och lägg på lax. Toppa med citrongurkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben