Knäcke med lax och gurka
Buffé nr 11 2008, sid 18
Ingredienser
300 g tunt, krispigt knäckebröd
200 g Philadelphiaost el liknande
500 g kallrökt lax i skivor
1 liten gurka
2 citroner, juice + finrivet skal
1 msk socker
1 dl hackad dill
Salt
Instruktioner
Hyvla gurkan på längden i tunna, fina strimlor med en potatisskalare. Ta inte med kärnorna.
Blanda med citronjuice och -skal, socker, dill och 2 krm salt. Låt gärna stå en stund i kylen så att smakerna hinner utvecklas.
Bryt knäckebrödet i 30 bitar. Bre färskost på knäckebitarna och lägg på lax. Toppa med citrongurkan.
Liknande recept
Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
20 min
4
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!