Knäckebröd för glutenintoleranta

Det här knäckebrödet innehåller inget salt. Det behövs strängt taget inte om man lägger på en skiva god ost eller litet marmelad. Brödet är gott att äta precis som det är, och då kan man tänka sig en nypa salt i degen. Prova möjligen med halva satsen utan salt och den andra med några korn salt för att prova vad som blir lagom.

Ingredienser

  • 1 dl hirs
  • 6 dl vatten
  • 0,5 tsk mald koriander
  • 2 dl risflingor
  • 1 dl solrosfrö, hackat eller krossat
  • 1 dl sesamfrö
  • 0,6 dl linfrö
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka hirs och koriandern i vattnet ca 30 minuter.
    2. Häll i risflingorna i det varma hirsvattnet.
    3. Blanda i de övriga ingredienserna. Tillsätt litet kallt vatten om degen är för fast, den skall vara som bröddeg.
    4. Bred ut ett 0,5 cm tjockt lager på bakplåtspapper. Skär med kniv där bröden skall brytas. Grädda i ca 125 graders ugn ca 1,5 timmar. Vänd bröden och torka klart i 100 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben