Knäckebröd med majsmjöl

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott som godis!

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl olja
  • 2 1/2 -3 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna. Häll upp på bakplåtspapper på plåt. Tunna ut med fingrarna eller en kavel.
    2. In i ugn 1 timme i 150 grader celsius. Bryt det i bitar. Förvara det i t ex glasburk (torrt).
    3. Lycka till!
    4. Om man inte är så förtjust i sesamfröets smak går det att ta mindre av det. Möjligen ersätta det med linfrö (bra för tarmarna).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tjorvenida 7 september 2011

    Hej.. Skall man dubbla receptet för två plåtar? Det blir så tunn smet med detta receptet,går inte att platta ut....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben