Knäckebröd med smak av lakritsrot och örter

Serverar: 2 portioner

Till er som ännu inte upptäckt Santa Marias nya kryddsortiment More. Här kommer ett recept från deras receptfolder med en av kryddorna i sortimentet. Våga även prova deras andra spännande kryddblandningar. Fantastiska smaker.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 msk Santa Marias liquorice and herbs
  • 1 msk sirap
  • Ca 5½ dl grahamsmjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 msk Santa Marias sesamfrö och vallmofrö
  • 2 dl pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg vatten, sirap och lakritskryddan i en matberedare och blanda i några sekunder. Tillsätt mjölet lite i taget, och blanda tills degen släpper från bunken.
    2. Ta upp degen och deka den i två delar. Kavla ut degen tunt till en fyrkant och nagga med hjälp av en gaffel för att slippa bubblor. Skär degen i ca 10*4 cm långa bitar. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön och pumpakärnor.
    3. Lägg bitarna på bakplåtspapper och grädda i 5 minuter. Fortsätt torka knäckebrödet på 100 grader i ca 60 minuter. Servera med en god ost och ev marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben